KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Bayram Mesajları

SAMSUN HABER - 2019-08-10 18:50:46

 

CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu'ndan bayram mesajı;

“Bayramlar; kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, paylaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştiği anlardır.

İçimizin huzur, mutluluk ve sevinçle dolduğu bu kutsal günlerde en büyük arzumuz, memleketimizin neresinde olursa olsun her yurttaşımızın aynı duyguları yaşayabilmesidir.

İnsanlar arasında hiçbir ayırımın yapılmadığı, herkesin sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularıyla birbirine sarıldığı, sevincine, hüznüne ortak olabildiği günlere kavuşmak, hedefimiz ve yolumuz olmalıdır.

Milletimizin her bir ferdinin huzur içinde yaşayacağı, geleceğe umutla bakacağı günlere en kısa zamanda kavuşacağımıza olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bu topraklar üzerinde özgürce yaşamayı nasip eden hürriyet kahramanları ve Aziz Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Samsun Milletvekili Erhan Usta bayram mesajı:

 

Bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Kurban Bayramı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı,  toplumların sosyal bağlarının kuvvetlendiği özel bir gündür. Ülkemizin, başta ekonomi olmak üzere, siyasi ve manevi olarak içinde bulunduğu bu dar boğazda, milletçe bu özel günleri en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Türk milletinin feraseti tarih boyunca önünde engel tanımamış bir irade timsali olmuştur. Bu sebeple, içinde bulunduğumuz ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı siyasi dile rağmen, vatan  sevgisi ve milletimize hizmet etme asgari müştereğinde buluşarak herkese kucak açmalı, birlik olmalıyız. Felaket söylemleriyle dirliğimizi dağıtan; tehdit ve korkuyla irademizi tahakküm altına almaya çalışan fitne odaklarına rağmen inatla Türk milleti bilincini korumalı, felaket söylemlerine aldırmamalıdır. Bu milletin iradesini önemsemeyenler, küçük görenler, millete rağmen devlet yönetip siyaset yürütenler er ya da geç içinde bulundukları gafleti anlayacaklardır.

Bu mübarek günlerde birliğimizin yeniden Türk milletine yaraşır bir şekilde tesis ve temin edilmesini temenni ediyor; Kurban Bayramının bir paylaşma bayramı olduğu unutulmadan yaşanmasını ve Yüce Allah'tan Kurban Bayramının tüm İslam alemi için mübarek olmasını diliyorum.

 

Başkan Togar’ın Kurban Bayramı Mesajı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj ile tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutlayarak, bayramın hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu.

Kurban bayramının paylaşma ve yardımlaşma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği mübarek günlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Togar mesajında, "Bayramlarımız sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının pekiştiği, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının en üst düzeyde yaşandığı, birlik ve beraberliğin güç kazandığı, küskünlüklerin son bulduğu, dargınların barıştığı büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu maneviyat yüklü mübarek günlerimizdir.

 

Kurban Bayramı Yardımlaşmayı ifade eder

 Kurban Bayramı, özellikle bizlere yardımlaşma dayanışma ve paylaşmayı ifade etmektedir. Kurban ibadeti, bireye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Elindekileri ihtiyaç sahipleriyle paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde dini ve milli bayramlarımız toplumsal dayanışmamızın, kaynaşmamızın ortak adı olduğunu unutmamalıyız. Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin manen arınmak ve aklanmak, kırgınlıkların, küskünlüklerin ve anlamsız çekişmelerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir. Bayramlarda büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öperek hayır dualarını almayı da unutmamalıyız. Ayrıca bayramları sadece kendimiz, ailemiz ve yakın çevremizle yaşamamalı, yoksullara, öksüz ve yetimlere, engellilere, şehit ailelerine, hastalara ve özellikle çocuklarla ilgiye muhtaç her vatandaşımıza bayramı bayram gibi yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Tekkeköy Belediyesinde bayramlaşma bayramın ikinci günü sat 13.00’da Tekkeköy Meydanında yapılacak.

 

Murzioğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı;

 

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların insanlar arasındaki dayanışma ve kardeşlik duygularını büyütmeye vesile olacağını belirterek, “Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı anlatır. Özünde sevgi ve huzur vardır. Bizim de en büyük zenginliğimiz sevgidir” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayramların sevgi, kardeşlik ve paylaşmanın ön plana çıktığı çok özel günler olduğunu söyleyen Başkan Murzioğlu, ​“Bir kez daha mübarek Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Çünkü bayramlar bunun için vardır” dedi.

Kurban Bayramı’nın ve bayramdan sonra gelecek günlerin bütün insanlık için hayırlar ve bereketler getirmesini temenni eden Murzioğlu, mesajında şunları söyledi:

“İnsanların en hayırlısı, insana faydalı olandır’ anlayışını şiar edinmiş bir toplumun mensupları olarak, yardımlaşma ve dayanışmanın getirdiği güzelliğin ve güç birliğinin daima farkında olmak zorundayız. Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bu bağları sağlam kılan da şüphesiz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, kederde ve sevinçte paylaşımcı olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı anlatır. Özünde sevgi ve huzur vardır. Bizim de en büyük zenginliğimiz sevgidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Samsun iş dünyası adına, milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar; birlik ve beraberlik içerisinde, barış ve sevgi dolu nice bayramlara ulaşmayı dilerim.”

 

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Kurban Bayramı mesajı;

 

Başkan Özdemir mesajında, Kurban ibadetinin paylaşmak üzerine çok büyük anlamları olduğunu belirterek; “Bayramlar birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren manevi vesilelerdir. Kurban Bayramı paylaşmaktır, kardeşliktir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Fedakarlığın simgesi olan Kurban ibadeti, insanları birbirine yaklaştıran, komşumuzu akrabalarımızı gözetmemize vesile olan anlamlı bir ibadettir. Bu bayram bizlere düşen görev muhtaçlı hanelere sevgimizi taşımaktır. Kestiğimiz kurbanların, yegane amacı fedakârlıktır. Hem kazancımızdan, hem gönlümüzden fedakârlık etmemiz gerekir.” Dedi.

Özdemir Havza Belediyesi olarak halkın bayramı rahat şekilde geçirmesiiçin gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek; “Bayramı bayram kılan güzelliklerin paylaşıldıkça artacağına olan inancımızla, Havza’mızın,  Samsun’umuzun, Türkiye’mizin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim. Bu vesile ilet tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ediyorum.” Dedi.

 

Başkan Aksu'nun Kurban Bayramı mesajı:


Kurban Bayramına erişmemizi sağlayan Yüce Allah'a hamdolsun..
Bayramlar; kardeşlik bilincimizi yenilememize, aramızdaki dayanışmayı, paylaşmayı daha da pekiştirmemize vesile olan özel günlerdir. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan bayramlarda; birbirimize gönlümüzü açarak muhabbetle kucaklaşmalı; hanelerimize, sevdiklerimize ve çevremize sevinç taşımalıyız. Büyüklerimizi, hastalarımızı ve kimsesizleri hatırlayarak ziyaret etmeliyiz. İhtiyaç sahiplerininin kapısını çalmalı, kurbanlarımızı paylaşarak onların hanelerindeki bayram sevincini artırmalıyız. Birlik ve beraberlik şuuru içerisinde hareket etmeli; şehitlerimizi yad etmeli, gazilerimizi kucaklamalı; kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz dahil olmak üzere toplumun her kesimiyle bağ kurmalıyız. Kısacası; millet olma şuuru içerisinde sımsıkı kenetlenmeli ve bu anlayışla geleceğe umutla bakmalıyız.

Değerli Hemşehrilerim,
Bir Kurban Bayramına daha erişmiş bulunuyoruz. Bu bayramda da birlik ve beraberlik duygularımızın yoğun olarak yaşanacağı özel günleri, özel anları hep birlikte idrak edeceğiz. Allah rızası için kurban kesecek ve paylaşacağız. Paylaşacağız ki; hep birlikte sevinelim, hep birlikte bayram edelim.

Kıymetli Hemşehrilerim,
Bu bayramda aynı zamanda milletin bağrından çıkan ve kurulduğu günden beri milletin umudu olmaya devam eden AK Parti'nin  18. kuruluş yıldönümünü de kutluyor olacağız. "Türkiye Sevdasıyla Yaşımız Hep 18" diyeceğiz. 18 yıldır güven ve istikrarın sembolü olan ve aynı zamanda dünya mazlumlarının umudu olmaya devam eden AK Parti'nin 18. yaşgününü coşkuyla idrak edeceğiz ve 'Hep Birlikte Yeni Hedeflere' diyerek milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Aziz Hemşehrilerim,
İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını diliyor, milletimizin ve tüm İslam Alemi'nin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Yine bu vesile ile Hac ibadeti için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizin ibadetlerinin ve dualarının kabul olmasını diliyorum.
Huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmek dileğiyle...

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri
Advert