Samsun'da Iraklı kendi vatandaşını dolandırmaya çalıştı

Samsun'da terör örgütü DEAŞ ilgili operasyonda adının geçtiğini söylediği söylerek, kendi vatandaşından para isteyen Iraklı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

SAMSUN HABER - 2019-05-31 11:35:00

Samsun'da Iraklı uyruklu Omr Q.K.K, kendisi gibi Iraklı olan Mustafa H.A.A.A.'yı a terör örgütü DEAŞ ilgili operasyonda adının geçtiğini söylediği söylerek, dolandırmak istedi.

Olay İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi Ağabeli Caddesi'nde yaşandı.Irak uyruklu Mustafa H.A.A.A.'yı (35) telefonla arayan bir kişi terör örgütü DEAŞ ile operasyonda adının geçtiğini ve kendisinin ismini sildirebileceğini söyleyip 6 bin lira para talebinde bulundu. Dolandırılacağını anlayan Mustafa H.A.A.A., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosuna şikayette bulundu. 

SUÇÜSTÜ YAPILDI

Söz konusu dolandırıcı ile Iraklı şahsın buluşması sağlanırken, Seri numaraları alınmış 300 dolar ve 600 lira para ile buluşma yerine giden Mustafa H.A.A.A., kendisini dolandırmak isteyen Irak uyruklu Omr Q.K.K.'nin (29) otomobiline binip parayı teslim ettiği sırada Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından suçüstü yapıldı. 

Operasyonda gözaltına alınan Omr Q.K.K.,  emniyetteki işlemlerinin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan Samsun Adliyesine sevk edildi.Nöbetçi hakimliğe çıkarılan zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Günün Diğer Haberleri
Advert