CHP, MYK Toplantısını Samsun’da yapacak

CHP MYK Toplantısı Samsun’da yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklere çok geniş bir katılım sağlayacak ve buradan ülke kamuoyuna güçlü mesajlar vermeye hazırlanıyor.

SAMSUN HABER - 2019-05-16 13:29:53

Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin en üst yönetim organı olan Merkez Yönetim Kurulu'nun bütün üyeleriyle birlikte 19 Mayıs günü Samsun'a gelerek burada bir toplantı gerçekleştirecekler. Toplantının ardından bir bildiri yayınlanacak. Bildiride, 1919 koşullarında yürütülen mücadele ve bu mücadeleyi veren kadroların ilkelerine vurgu yapılması, Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin güçlü vurguların yer alması bekleniyor.

ATAKUM'DA YERYÜZÜ SOFRASI KURULACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Samsun'da katılacakları programlar, ağırlıklı olarak Atakum ilçesinde düzenlenen programlar. Kılıçdaroğlu, yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, vatandaşlarla birlikte Atakum Kent Meydanı'nda iftar yapacaklar. Bütün CHP yöneticilerinin, sanatçı Kıraç'ın vereceği Cumhuriyet Konseri'ne de katılması bekleniyor.

1919  RUHUNU CHP YANSITACAK

Kutlama programlarının hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Milli uyanışımızın 100. yıldönümü, Samsun'umuzda coşkuyla ve gururla ve hepsinden önemlisi milletimizle onuz omuza kutlanacak" izmir escort. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimi ve il örgütü ile birlikte yaklaşık üç haftadır bu program üzerinde çalıştıklarını belirten Hancıoğlu değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki 100 yıl etkinliklerine şu ana kadar 1919 ruhu yeterince yansıtılmadı. Bizim en büyük görevimiz bu ruhu Samsun'dan tüm Türkiye'ye göstermek. İşte bu samsun oto kiralamale kutlamalara, 1919 ruhunu, Cumhuriyeti kuran parti, CHP yansıtacak. 19 Mayıs'ı Mustafa Kemal'den soyutlamaya çalışanlara, Mustafa Kemal'i yok sayanlara inat, bütün milletimizi 19 Mayıs'ta Samsun'da olmaya, Mustafa Kemal ve onun yol arkadaşları için kenetlenmeye davet ediyorum."

Günün Diğer Haberleri
Advert