Demirtaş, İstiklal Marşının Ruhunu Anlayarak Yaşamalıyız

İYİ Parti Samsun İlkadım Belediye Başkanı adayı Necattin Demirtaş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98.yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

SİYASET - 2019-03-11 17:33:08

İstiklal Marşı'nın Milli Mücadele ruhunun temel taşı olduğunu hatırlatan Demirtaş, "Milletimiz, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın anlamını derinden öğrenerek, o mücadele ruhunu her zaman yaşamlarına uygulaması gerekir" izmir escort.

"Devletin ve milletin bağımsızlığının ve Türk Milleti'nin onurlu mücadelesinin sembolü olan şanlı destanımızın 98. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz" diyen Demitaş, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Vatan-millet sevgisi, hürriyet simgesi, moral gücü ve milletin istiklal sevgisi ile dopdolu olan şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin gururunu yaşıyoruz.

Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ortaya koyduğu direnç ve mücadele azmiyle tüm ezilen dünya uluslarına örnek oldu. Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu’nun sahip olduğu şartların imkânsızlıklarla çevrili olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Özellikle gençlerimizin ve milletimiz Mehmet Akif Ersoy ve kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın anlamını derinlemesine öğrenerek yaşamlarına o mücadele ruhunu uygulaması gerekir"

Demirtaş, mesajında bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY'u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle andığını belirtti.

Günün Diğer Haberleri
Advert