ERDOĞAN: “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle artık mülki idare amirlerimiz daha güçlü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mülki İdare Amirleri Buluşması’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

GÜNCEL - 2019-01-30 14:07:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mülki İdare Amirleri Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Milletine âşık, devletine sadık, ufku açık, zihni berrak, yüreği güçlü, gönlü zengin, sözü sağlam, işinde becerikli, hayatında ahlaklı mülki idare amirlerimizle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle birlikte artık mülki idare amirlerimiz daha güçlüdür” izmir escort.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mülki İdare Amirleri Buluşması’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin 16 yılda Cumhuriyet’le cumhurun kaynaşmasında da çok büyük mesafeler kat ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetin, elitlerin cumhuriyeti olmaktan çıkıp, ‘Cumhur’un Cumhuriyeti’ olması, istikbalimiz adına tarihî bir başarıdır. ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ diyen herkesin de bu başarıdan, böyle bir kucaklaşmadan memnun olması, bahtiyarlık duyması gerekir” şeklinde konuştu.

“YENİ DÖNEM İÇİN MİLLETİMİZE TAAHHÜDÜMÜZ DAHA HIZLI VE DAHA ETKİN BİR YÖNETİM SERGİLEMEKTİR”

“Bizim yönetim anlayışımızın temelinde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi vardır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyetimiz idarecilere, ‘Fırat’ın kıyısında bir koyunu kurt kapsa onun hesabını verme’ sorumluluğunu yüklemiştir. Bunun için sizlerden günün 24 saati, haftanın yedi günü milletimizle iç içe olmanızı istiyorum. Yönettiği ilçedeki her bir hanenin eksiğini, gediğini, ihtiyacını, sıkıntısını, derdini bilmeyen kaymakam, bizim gözümüzde görevini layıkıyla yerine getirmiyor demektir” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletine âşık, devletine sadık, ufku açık, zihni berrak, yüreği güçlü, gönlü zengin, sözü sağlam, işinde becerikli, hayatında ahlaklı mülki idare amirlerimizle üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle birlikte artık mülki idare amirlerimiz daha güçlüdür. Elbette bu yeni durum, beraberinde ciddi sorumlulukları, ciddi mesuliyetleri de getirmektedir. Yeni dönem için milletimize taahhüdümüz daha hızlı ve daha etkin bir yönetim sergilemektir. Bunu da sizler aracılığıyla yapacağız.”

Günün Diğer Haberleri
Advert