"İSHAK TAŞCI'YI KİM KORUYOR?"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, Sayıştay raporlarına rağmen birileri tarafından korunduğunu iddia etti.

SİYASET - 2018-11-14 12:13:50

Samsun Cumhuriyet Savcılığı'nın, İshak Taşçı hakkında yürüttüğü soruşturmanın İçişleri Bakanlığı'na takıldığını belirten Tufan Akcagöz, "Geçenlerde Atakum Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporunu kamuoyu ile paylaştık. Atakum Belediyesi, hukuk kapısını adeta kırmış geçmiş. Bunları dile getirdik. Sayıştay ince elemiş sık dokumuş, bir fotoğraf ortaya çıkarmış. Bu fotoğrafta, borçlu bir belediye var. Bu fotoğrafta, hukuku hiçe sayan bir belediye var. Bu fotoğrafta, adli soruşturma konusu olması gereken bir belediye var. Samsun'un en borçlu belediyesi, Atakum Belediyesi. Yazık, günah. Böyle hoyratça kamu harcaması yapılmaz. Yapılırsa, biri çıkar ve dur der. Samsun Cumhuriyet Savcılığı, konuyu araştırmış ve derinlemesine de araştırmaya devam etmek istiyor. Çünkü ortada bir şaibe var. Ancak, bunu yaptırmıyorlar. Adeta, bir göz yumma hadisesi ile karşı karşıyayız." izmir escort

          4483 sayılı yasanın, memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması ile ilgili hükümler getirdiğini söyleyen Tufan Akcagöz, "Yürekli bir Cumhuriyet Savcısı çıkmış, konuyu soruşturuyor. Çünkü iddialar ciddi. Adli olarak mutlaka incelenmesi gerekir. Cumhuriyet Savcısı, iddiaya konu eylemlerin bir bütün olarak görevi kötüye kullanma suçu oluşturabileceğini belirterek, 4483 sayılı yasa kapsamında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden soruşturma izni istiyor Soruşturma, muhakeme yapmak, yargılama yapmak demek değildir. Ceza da alırsınız, beraat de edersiniz. Buna Mahkeme karar verir. Cumhuriyet Savcısı sadece sorgulayacak, iddiaları değerlendirecek, hepsi bu. Ama buna bile fırsat verilmiyor. Ortaya saçılan bir çok hukuksuzluk, yargı incelemesinden kaçırılıyor. Bunu kim yapıyor? İçişleri Bakanlığı. Kabul edilebilir değil. Bırakın, yargılama başlasın, bırakın gerçek neyse ortaya çıksın. Bundan samsun oto kiralama çekiniyorsunuz, korkuyorsunuz? Gerçeklerin ortaya çıkması sizi samsun oto kiralama bu derece endişeye sevk ediyor. Gücünüz, Sayıştay raportörlerine yetiyor. AKP'li Belediyeleri layıkıyla inceleyen ve hukuksuzlukları ortaya çıkaran memurları, görevlerinden alıyorsunuz. Saklıyorsunuz, çünkü korkuyorsunuz. Hiç bir korku sizi hukukun ve gerçek adaletin elinden kurtaramayacak. Gün gelir, gerçekler açığa çıkar. Bunları Samsun kamuoyu bilsin. " diye konuştu. 
Günün Diğer Haberleri
Advert