Havza OSB için iki toplantı

Havza Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için iki toplantı birden yapıldı.

- - Kategorilenmemiş - 2024-07-19 15:41:24

Havza Kaymakamlığında Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat Başkanlığında Havza OSB’de yapılan arıtma tesisi ve TCDD tarafından yapılacak olan yükleme rampası ile alakalı iki yarı toplantı düzenlendi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ın makamında gerçekleştirilen toplantıların ilkinde Havza OSB’de yapılacak olan arıtma tesisi ile ilgili olarak Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Havza Kaymakamı Ayvat yapılacak arıtma tesisi ile Havza OSB’nin çevreye duyarlı ve çevreci bir OSB olacağını belirterek; “Amacımız hem bölgede sanayi kuruluşlarımızın sayısını arttırmak hem de doğayı korumak. Çalışmalarımıza çevre duyarlılığı ile yöne vermekteyiz.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise çevrenin ve doğanın korunmasının önemine değinerek; “İlçemizde istihdamına katı sunan aynı zamanda ülke ekonomisine destek olan Havza OSB’nin gelişmesi ve aynı zamanda doğayı koruma adına çalışmalarımıza devam etmekte.”dedi.

Havza OSB için düzenlenen ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından Havza OSB’de yapılması planlanan yükleme rampası ile ilgili ikinci toplantı TCDD 4. Bölge Müdürü Hasan Arı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, burada yapılacak yükleme istasyonunun Havza OSB'yi daha güçlü ve cazip hale getireceğini ifade etti.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise “TCDD tarafından yapılacak olan yükleme rampası Havza OSB’ye büyük değer katacak.. Havza OSB içinde yapılacak TCDD yükleme rampasının, sanayicilerin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ve Havza OSB'nin cazibe merkezi haline gelecek.” dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ise bölgede istihdamın ve yatırımların artması için Havza OSB’de yapılacak olan yükleme rampasının önemli olduğunu ifade ederek; “ Yapılacak olan yükleme rampası sanayicilerimize lojistik anlamda büyük avantajlar sağlayacak. Bu avantajlar ile birlikte Havza OSB yatırımcıların daha fazla ilgisini çekecektir. Buda doğrudan istihdamın artmasını etki edecektir.”dedi.

Toplantıalara Kaymakam Ayvat ve Başkan İkiz’in yanı sıra TCDD 4. Bölge Müdürü Hasan Arı, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş ve arıtma firması yetkilileri katıldılar.

Günün Diğer Haberleri
Advert