Havza’da Bayraktepe Bahar Şenliğine yoğun ilgi

Havza’da Ortaklar Mahallesi Tanışma, Yardımlaşma ve Dayanışma Gurubu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bayraktepe Bahar Şenliğine yoğun katılım oldu. Ortak Mahallesi Bayraktepe mevkiinde düzenlenen Bahar Şenliği Ortaklar Mahallesi Tanışma, Yardımlaşma ve Dayanışma Gurubu Başkanı Ömer Tural, yönetim kurulu, Mahalle Muhtarı Hasan Sözen ve mahalle sakinlerinin katılımı ile Ortaklar Mahallesinden şenlik alanına kadar süren mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen Barış Yürüyüşü ile başladı.

- - Kategorilenmemiş - 2024-06-20 18:23:16

Okunan Kuranı Kerim Tilaveti, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden Bayraktepe Bahar Şenliğinde Mehteran Gösterisinin ardından açılışı konuşmasını yapan Ortaklar Mahallesi Tanışma, Yardımlaşma ve Dayanışma Gurubu Başkanı Ömer Tural mahallenin tarihçesi hakkında bilgiler vererek; “Bu yola çıkarken birkaç ile başladık. Geldiğimiz noktada bakıyorum ki Ortaklar olarak biz büyük bir aileyiz. Amacımız eski geleneklerimiz yaşatmak, geçmişte olduğu gibi tüm mahalle birlikte bayramlaşmak, sılayı rahim yapan hemşerilerimiz ile özlem gidermek. Bu şenliğimize emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili Kemal Zeybek ise şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Son olarak konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’de bu bayram Havza’da büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek; “Bir çok hemşerimiz sılayı rahim yaptı. Sılayı Rahim bir ibadettir. Güzel bir bayram geçiriyoruz. Bayramı bayram gibi yaşanan tüm Ortaklar halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu program, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneği oldu. Bu tür organizasyonları yapmak zordur. Bu emeği veren ve bu gün burada bir araya gelmemize vesile olan herkese teşekkür ederim. Tüm katılımcıların ve halkımızın Kurban Bayramını kutlarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Ortaklar Mahallesi Tanışma, Yardımlaşma ve Dayanışma Gurubu Başkanı Ömer Tural tarafından sponsorlara şenliğe katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Şenlik için hazırlanan keşkek  ise Havza Belediye Başkanı İkiz, Gurup Başkanı Tural ile 25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili Kemal Zeybek tarafından katılımcılara ikram edildi.

Şenlikte ayrıca Samsunlu Fehmi ve Adil Kalaycı konserleri, ağalık yarışı, çuval, yoğurt yeme ve halat çekme yarışları, atlı karınca, dostluk futbol maçı ile çeşitli hediyelerin dağıtıldığı çekil gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Şenliğe Havza Belediye Başkanı İkiz ve 25., 26. ve 27. Dönem Milletvekili Zeybek’in yanı sıra Havza AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP Başkan Vekili Bekir Cengiz, CHP İlçe Başkanı Şener Geçit, ASFED İlçe Başkanı Aydın Kaya, Belediye Meclis Üyeleri Ersin Şener, İsmail Kurkmazlı, İlhami Uğuz, davetliler ve Ortaklar Mahallesi sakinleri katıldılar.

Günün Diğer Haberleri
Advert