Yakakent'te öğrencilere ücretsiz servis

Yakakent Belediyesi bir ilke imza atarak, ihtiyaç sahibi öğrenciler için ücretsiz okul servisi hizmeti başlattı.

- - Kategorilenmemiş - 2024-05-15 14:35:59

SÖZ VERDİ YAPTI

Yerel seçim sürecinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için ücretsiz araç hizmeti vaadinde bulunan Şerafettin Aydoğdu, 31 Mart yerel seçimlerinde başkan seçildikten hemen sonra bu sözünü yerine getirdi.  Yakakent ilçesinde taşımalı eğitimden yararlanamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için ücretsiz olarak bir araç tahsis ettiklerini açıklayan Yakakent Belediye Başkanı Aydoğdu, "Seçim sürecinde böyle bir vaadimiz vardı. İlçemizde taşımalı eğitimden faydalanamayan öğrencilerimiz için göreve seçildiğimizde ücretsiz servis imkanı tanıyacağımızı söyledik. Göreve gelir gelmez bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile de gerekli istişareleri yaparak, belediyemiz uhdesinde bulunan bir aracı bu hizmete tahsis ettik" dedi.

DİĞER BELEDİYELERE ROL MODEL OLMALI

Samsun'da bir ilke imza attıklarını ve hayata geçirdikleri ücretsiz servis hizmetinin diğer ilçe belediyelerine de rol model olması gerektiğini ifade eden Şerafettin Aydoğdu, ücretsiz olarak servis yapacak olan belediye aracının, eğitim-öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanamayan ihtiyaç sahibi çocukları, evlerinden ve kaldıkları pansiyondan alarak okullarına götürüp getirdiğini belirtti. 

EVLERİNDEN ALIP OKULA GÖTÜRÜYOR

Aydoğdu ayrıca, belediye olarak hayata geçirdikleri ücretsiz servis uygulamasından Yakakent ilçesinde okuluna yürüyerek gitmek zorunda olan öğrencilerinde faydalandığını dile getirerek şöyle konuştu: "Geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarına rahat ulaşabilmeleri ve kırsal bölgelerde eğitime ulaşım noktasında sıkıntı yaşamamaları için bu uygulamayı başlattık. Aracımız, okuluna yürüyerek giden çocuklarımızı da yoldan alarak okullarına götürmektedir. Ücretsiz olarak hizmet verecek olan servimiz çocuklarımızı okullarına götürüyor, okul çıkışında da evlerine bırakıyor. Söz verdiğimiz bu vaadimizi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz."

Günün Diğer Haberleri
Advert