FUAT ÇAPA: ÖNCE İSKELET KADROYU OLUŞTURMALIYIZ

Bireysel anlamda kadroda sıkıntıları bulunmadığını söyleyen Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, “Bireysel anlamda sıkıntımız yok. Biz bir an önce kadro iskeletini oluşturup sahaya sürmeliyiz" diye konuştu.

- - Kategorilenmemiş - 2023-10-20 13:30:31

Yılport Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, takımın son durumunu değerlendirdi.

"YERLİ HOCALARDAN SONUÇ ALINAMADI"

Samsunspor yönetiminin yerli hocalarla sonuca varamadığını bu yüzden yabancı hocaya yönelindiğini belirten Çapa, şunları söyledi: “Bu güne kadar oynanmış karşılaşmaları değerlendirmek gerekiyordu. Ben en azından kendi adıma bunu değerlendirdim ve bundan sonraki süreçte neler daha iyi yapılabilirdi ve nasıl takım haline dönüşülebilirdi biraz onun çalışmasını yaptım. Yönetimimiz yerli hocalarla sonuca varamadı. Nitekim yabancı hocaya yönelindi. Yüksel başkanla görüştükten sonra böyle bir oluşum içerisinde birlikte bir şeyler yapabileceğimize karar verdik.” dedi.

"BÜYÜK BİR CAMİADAYIZ"

“Şu ana kadar oynanan 7 karşılaşmada 26 tane değişik oyuncu ilk 11 de görev yapmış. 3-4 tane değişik sistem oynanmış. Yani yeni kurulan takımlarda da çok fazla oyuncu değişikliği, çok fazla sistem değiştiği olduğu zaman ve maalesef iyi gitmediği zaman özgüven kaybı oluyor. Büyük bir camiadayiz. Futbolu bilen bir camiadayiz. Böyle olunca da baskı oluşuyor. Oyuncuların özgüveni biraz daha yok oluyor. Pazar günkü karşılaşmaya en güzel şekilde hazırlanıp çıkmak ve inşallah güzel bir sonuçla lige başlamak istiyoruz tekrar.” ifadelerini kullandı.

"DİĞER TAKIMLARDAN GERİDE DEĞİLİZ"

“Elimizdeki oyunculara baktığımız zaman ligdeki 7- 8 takım hariç diğer takımlardan geride değiliz. Ama şöyle bakıyorsun bugün Sivasspor'un 11'ine 7-8 tane oyuncusunu direkt söyleyebilirsin, Rize'nin 8- 9 oyuncusunu söyleyebilirsin. Ama bizde hala bunu söyleme şansı olmadı. Bizim bir an önce ideal 11’imizi oluşturmamız lazım. Bunu oluşturduğumuz zaman oyuncularımızın bireysel performansı artacak. Alınan oyuncuların geçmişte oynamış olduğu takımlara baktığımız zaman iyi takımlardan geldiklerini görüyoruz.” diye konuştu.

"İSKELET KADROYU OLUŞTURMALIYIZ"

“Benim asıl görevim oyuncularla iletişim. Saha içi tamamen hocamızın alanı. Ama diğer tarafı bizim. Çok sayıda yabancı oyuncumuzun olması, bunlara Türkiye'yi, Türkiye ligini, Samsun'u anlatmak, Samsunspor'u anlatmak gerekiyor. Burada olması gereken aidiyet duygusunu anlatmamız gerekiyor. Bunu ne kadar çabuk oluşturabilirsek güzel sonuçlar da gelecektir. Çünkü söylediğim gibi bireysel anlamda sıkıntımız yok. Biz bir an önce kadro iskeletini oluşturup sahaya sürmeliyiz" dedi.

Günün Diğer Haberleri
Advert