TİTİZ ÇALIŞMA

Toplantının ardından yapılan değerlendirmede, Samsun’da eğitim-öğretimin huzur ve güven içerisinde devam etmesi için ilgili tüm kurumlar tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle okul ve okul çevrelerinde güvenliği sağlayarak geleceğin teminatı olan çocukları her türlü olumsuzluktan korumak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Vali Tavlı, bu doğrultuda il genelinde İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 390 okuldan İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürleri ve komiser sınıfından 77 sorumlu amirin kontrolünde 38 okulda 38 sabit okul kolluk görevlisi, 352 okulda ise 274 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, 234 okulun giriş-çıkışlarını sağlamak amacıyla da 94 ekip görevlendirildiğini ifade etti.

41 EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Ayrıca yapılan açıklamada, il genelinde bulunan 390 okuldan 38 okulun 1. ve 2. öncelik dereceli, 153 okulun 3. öncelik dereceli, 199 okulun da 4. öncelik dereceli olarak değerlendirildiğini dile getiren Vali Orhan Tavlı, il merkezi polis sorumluluk bölgesinde ise; 188 okulda 64 sorumlu amir, 38 okulda 38 sabit okul kolluk görevlisi, 150 okulda 93 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi ve 76 okulun giriş-çıkışlarını sağlamak amacıyla 41 ekip görevlendirilmesinin yapıldığını ifade etti.

KONTROLLER DEVAM EDECEK

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki 410 okuldan 20 okulun 3. öncelik dereceli, 390 okulun ise 4. öncelik dereceli olarak değerlendirildiğini ve 186 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi görevlendirildiğini kaydeden Vali Tavlı, 17 İlçe Jandarma Komutanı ve 30 karakol komutanının emir komutasında 20 trafik timi ve 58 asayiş timi olmak üzere toplam 278 personelin katılımıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve kontrollerin devam edeceğini ifade etti.

Yeni eğitim-öğretim yılında okul servis araçlarına yönelik trafik denetimlerinin de devam edeceğini söyleyen Vali, öğrencilerin okullarına ve evlerine güven içerisinde ulaşmalarını sağlamak için denetimlerin yanı sıra eğitim faaliyetleri de yürüteceklerini belirterek, servis sürücülerinden ailelerinden emanet alınan çocukların güvenliği noktasında dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutmalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından Samsun genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin de devam edeceğini söyledi.

Ayrıca, okul çevresindeki esnaflarla da güvenli eğitim konusunda birlikte çalışmalar yürütüleceğini söyledi.