Son dakika! Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi

Son dakika haberi: AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.81 kilometre derinliğinde meydana deprem çevre illerden de hissedildi. Korkutan depremin ardından Düzce 4.7 büyüklüğünde artçı bir deprem ile tekrar sarsıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saha tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade ederken büyük bir panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Yaşanan deprem sonrasında Düzce, Sakarya Bolu ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. AFAD depremde 61 kişinin yaralandığını açıklarken, Düzce'de deprem sırasında evden çıkarken düşüp başını çarpan bir kişinin beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Depremin ardından Düzce'ye giden Bakan Soylu, 100'ün üzerinde artçı depremin meydana geldi

- - Kategorilenmemiş - 2022-11-23 12:28:22

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

"Çok şiddetli hissedilen bir deprem oldu. 12 Kasım'da deprem farkındalık tatbikatı yapılmıştı ve bundan sonra gerçekleşti bu deprem. Şu anda elektrikler kesik, insanlar dışarıda. Ölü ve yaralı konusunda şu ana kadar bize ulaşan bir bilgi yok. İnşallah olumsuzluk yaşanmamıştır. Bütün ekiplerimiz dışarıda. Elimizde çok sayıda veri yok. İnsanlar evde durmak istemiyor. Depremden sonra bir iki artçı sarsıntı daha yaşadık. Bu da çok normal. Düzce'de depreme karşı diğer illere göre insanların farkındalığı daha yüksek. Son yıllarda yapılaşmada deprem yönetmeliklerini en son versiyonlarına kadar harfiyen uyguladık. Yüksek yapılaşmaya son verdik. Zemin + 4 kattır. Doğrusunu isterseniz büyük bir yıkım beklemiyoruz."

Günün Diğer Haberleri
Advert