ŞAİRDEN KİTAP HEDİYESİ

Şiir kitabı yazan Hasan Karabut Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret ederek kitap hediye etti.

HAVZA - 2020-05-04 15:44:52

Havza Belediye Başkanı Özdemir’in makamında gerçekleşen ziyarette Hasan Karabut  bir süre Başkan Özdemir ile sohbet ederek şiir kitabı hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Karabut’u tebrik ederek “İlçemizde yetişen şair, yazar ve kültür adamlarının ortaya koymuş oldukları eser ve çalışmaların Havza için önemli. Bu kapsamda şair ve yazarlarımızın her zaman yanındayız.” Dedi.

Hasan Karabut okulu çok sevmesine rağmen ailevi ve maddi nedenleri ile okuyamadığını ifade ederek; “Ailenin en büyük çocuğu idim. Okutamadılar. Çalışırken bir taraftan da okudum. Önce orta, sonar lise tahsilimi dışarıdan tamamladım. Sonra ise biri 4 yıllık biri iki yıllık olmak üzere iki üniversite bitirdim. Son üç yıldır ise çaycılık ve garsonluk yapmaktayım.”dedi.

Geçen yıl yaz aylarında Ozan Şair Aşık Mahsuni Şerifi rüyasında gördüğünü ve o günden sonra şiir yazmaya başladığını belirten Karabut; “Ozan Şair Aşık Mahsuni Şerifi rüyamda gördüm ve rüyada Aşık Hasani mahlasımı aldım. O günden sonra Aşık Mahsuni Şerif’den aldığım ilham ile 7 ay gibi sürede kitap çıkaracak kadar şiir yazdım. 7, 8, 11, 14, 16 hece ölçüsü, örüşük, sarmal, çapraz, düz, mani, serbest nazım kafiyeli, akrostiş, aliterasyon teknikleri ile gazel, dini tasavvufi tarzında emek, insan sevgisi, tabiat sevgisi, aşk ve karşılıksız aşkı gibi konularda şiirler yazmaya başladım. Şiirlerim çevremdekiler tarafından beğeniliyordu. Şu an çalıştığım işyeri sahiplerinin destekleri ile 162 şiirden oluşan Ab’-I Çeşmî adlı şiir kitabını çıkardım. İlk kez şiir yazmama rağmen yayıncı editör tarafından yapılan inceleme neticesinde hiçbir şiirim iptal edilmeden kitapta yer aldı. Bana destek olan Ak Parti İlçe Başkanımız Kadir Kayan ve Konak Tesisleri sahiplerinden Şahin Kayan’a teşekkür ederim.” Dedi.

Ziyaretin sonunda Karabut 162 şiirden oluşan Ab’-I Çeşmî isimli kitabını Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e hediye etti.

Günün Diğer Haberleri
Advert