AKCAGÖZ, ANKARA’DAN SESLENDİ: “NÜKLEER SANTRALE HAYIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Nükleer Karşıtı Platform’un Sinop’ta yapılması planlanan santrale karşı TBMM’de yaptığı basın açıklamasına destek olmak amacıyla, Ankara’daydı. Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ ile birlikte Nükleer Karşıtı Platform’un eylemine destek için Ankara’da bulunan Akcagöz, Nükleer santralin, doğanın katledilmesi anlamını taşıdığını ifade ederek, “Bir millet bile bile ve göz göre göre ölümüne sessiz kalabilir mi? Nükleer santral ölümdür.

AKCAGÖZ, ANKARA’DAN SESLENDİ: “NÜKLEER SANTRALE HAYIR”
AKCAGÖZ, ANKARA’DAN SESLENDİ: “NÜKLEER SANTRALE HAYIR”

Sinop’a kurulması planlanan Nükleer Santral, soğutma işlemleri için bile her gün üç Kızılırmak suyu kadar su kullanacak. Bu suyu, Karadeniz’den çekecek. Karadeniz’de yaşayan canlıların bundan etkileneceği muhakkaktır. ÇED raporları da bunu gösteriyor. Bu toplantıya, Sinop için, Samsun için, bir yurttaş olarak Karadeniz’in doğasının tahrip edilmesine karşı olduğum için gittim. Sinop’a kurulan nükleer santralden, Samsun da büyük oranda etkilenecek. Memlekete yazık ediyorlar. Tüm yurttaşların, yollara düşmesi ve nükleer santrallere hayır diye haykırması gerekiyor. “ izmir escort
         Nükleer teknoloji ile nükleer santralin birbirine karıştırılmaması gerektiğini savunan Tufan Akcagöz, “Nükleer teknoloji, çağın gereksinimleri karşısında zaruri bir hal almıştır ama bunun için, Nükleer santral kurmak zorunludur kanısını yaymak o derece yanlıştır. Kimi bilim insanlarımızın Nükleer teknoloji vurgusunun, Nükleer santral reklamı gibi sunulmasını da amaçlı olarak değerlendiriyoruz. Biz Samsunlular olarak, nükleer santral istemiyoruz. Nükleer santralin tek çıkar yol olarak ortaya konulmasına karşıyız. Ülke olarak, yenilenebilir enerjinin üzerine gitmeliyiz. Güneş ne güne duruyor? Daha kolay ve daha masrafsız enerji elde etmek istiyorsak, bunlara yönelmeliyiz. Ancak şunu hemen belirtelim ki, güneş enerjisi işinde rant yok, bu samsun oto kiralamale hükümet bu işten uzak duruyor.” şeklinde konuştu.
 

chp samsun chp samsun il başkanı tufan akçagöz nükleer santral samsun haber samsun guncel haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak