ÖMER SÜSLÜ’DEN ‘HELAL OLSUN’ DEDİRTEN DAVRANIŞ

İyi Parti Samsun 1. Olağan Kongresi’nde il başkanlığına aday olan Hüseyin Acar’ın listesindeki bayanların istifa etmesinin ardından itiraz edilmesi halinde Acar’ın seçime giremeyeceği ortaya çıktı. Fakat İl Başkanı Ömer Süslü Acar’ın listesine itiraz etmeyerek seçime girmesini sağladı.

ÖMER SÜSLÜ’DEN ‘HELAL OLSUN’ DEDİRTEN DAVRANIŞ
ÖMER SÜSLÜ’DEN ‘HELAL OLSUN’ DEDİRTEN DAVRANIŞ

Samsun Güncel Haber - İyi Parti İyi Parti Samsun 1. Olağan Kongresi’nde ilginç bir olay yaşandı. İl başkanlığına aday olan Hüseyin Acar listesini divan kuruluna sundu. Fakat Hüseyin Acar’ın üst kurul asil listesindeki bayanlardan Selen Gülhan Çam, Ayşe Ayan ve Semra Keskin haberleri olmadan listede yer aldıkları için dilekçe vererek listeden çıkarılmalarını istediler. Divan Kurulu ise verilen dileklerden sonra Çam, Ayan ve Keskin’i Hüseyin Acar’ın listesinden çıkardı. Ayrıca İfakat İpek Çelebi, Serkan Alver ve Ufuk Saral, Acar’ın listesinden istifa eden diğer isimler oldular.

SEÇİME GİREMİYORDU

İyi Parti tüzüğüne göre seçimlerde verilen listelerdeki tüm bölümlerde en az yüzde 25 cinsiyet kotası bulunuyor. Yapılan istifaların ardından Hüseyin Acar’ın listesi, üst kurul delegelerinde bu yüzde 25’lik kotayı dolduramadı. Bunun için itiraz edilmesi halinde Hüseyin Acar seçime giremiyordu. Fakat İyi Parti İl Başkanı Ömer Süslü, Acar’ın listesine itiraz edilmesini istemeyerek seçime girmesini sağladı ve bu hareketiyle örnek bir davranışa imza attı. Tüzük gereği listeyi reddetmesi gereken divan başkanı bu talep samsun oto kiralamaiyle tutanak tutarak listenin kongreye girmesine müsaade etti.

Haber: Ekrem BİRCAN

samsun güncel süslü haber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak