24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

İlk insanın yaratılmasından itibaren bilgi ve ilim çok kıymetli olmuştur.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI Samsun Güncel Haber

Bilgi ve ilime sahip toplumlar/devletler dünyayı ve insanlığı yönetme arzusunda olmuşlar ve bunu da çoğunlukla başarmışlardır. Çünkü bilginin ve ilimin üstünlüğünü cahiller hariç herkes kabul eder, bilgiye ve ilime saygı gösterirler.

Bilimin ve ilimin büyük bir değer ve kıymet olduğunu ve Rabbimizin "Yaratan rabbinin adıyla oku!" (Alak Suresi 1.Âyet) emrinin mâhiyetini tam manasıyla idrâk eden müslüman bilim adamlarının sayesinde matematik, tıp, astronomi, fizik, kimya gibi ilim dallarının temelleri atılmıştır. Müslüman mucitler ve ilim adamlarının o günkü o uğraşları olmasaydı, bugün teknolojik anlamda nerde olurduk acaba?

İbn-i Sina'nın tıp alanında, Harizmi'nin cebir alanında, Farabi'nin astronomi alanında, Uluğ Beyin matematik alanında, Gazali'nin mantık alanında buldukları keşifler sayesinde bugün insanlık teknolojik bir devrim yaşamaktadır.

Önce ahlâk ve maneviyatın öğretildiği eğitim sistemimize en kısa zamanda geçmemizi, ekonomik sıkıntıları olmayan bir eğitim ordumuzun olmasını, Eğitim Fakültelerinden mezun olup da halen atanmamış öğretmenlerimizin de en kısa zamanda atamalarının yapılmasını, atanıp da eşinden ve çocuğundan ayrı kalmak zorunda kalanların en kısa zamanda aile bütünlüğüne kavuşmalarını, sözleşmeli/vekâleten öğretmenlik sisteminin de biran evvel son bulması dileğiyle, gelecek nesillerimizin fikren, ilmen ve ahlâken yetiştiricileri olan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım "Öğretmenler Gününü" kutlarım.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak