KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

Milyonlarca öğrenci büyük umutlarla Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 'dan aldıkları kredilerin borçlarının silinmesini bekliyor.

KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU?
KYK BORÇLARI SİLİNİYOR MU? Samsun Güncel Haber

Kyk borçlarının silinmesi uzun zamandır gündemde olan bir mesele olarak güncelliğini koruyor. Sayıları 5 milyonu bulan borçlarını ödeyemeyen öğrenci sayısından 280 bini için yasal işlem yapılması ve borçlarını ödeyemeyenlerin maaşlarına el konulması durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

VEKİLLERDEN GİRİŞİMLER BAŞLADI

Borçların silinmesi konusu hakkında milletvekilleri mecliste seslerinin yükseltmeye başladı. Yaz aylarında ilk ciddi girişim gelmiş, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurt Hizmetleri kanununda  değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi, Plan ve Bütçe ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonlarına iletilmiş, fakat bu girişimler daha öteye gidememişti.

Yakın zamanda bir girişmde Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi ve  partinin Ankara Milletvekili olan Levent Gök "KYK borçlarının doğru bir yapılandırma ile ödenebilir hale getirilmesi ve ekonomik kriz şartlarında ayakta kalmaya çalışan yeni mezunların banka hesaplarındaki blokelerin kaldırılması beklenmektedir" diyerek borçların silinmesi gerektiğine işaret etti. Sonrasında Gök konu hakkında mecliste soru önergesi verdi ama buna da bir cevap gelmedi.

Bu iki girişimin sonuçsuz kalması sonunda nasıl adımlar atılacağı henüz belirsizliğini koruyor.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak