YABPA Akademi'de Görkemli Açılış

Yabancılar Pazarı (YABPA) Akadem, yeni sezon açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Kırmız-Beyazlı ekibin kulüp başkanı Ali Akyüz, "Arka sokaklarda spora ihtiyacı olan herkes için tek tek araştırıp onları bir araya getiriyoruz" dedi.

YABPA Akademi'de Görkemli Açılış
YABPA Akademi'de Görkemli Açılış Samsun Güncel Haber
 Samsun'un başarılı amatör kulüplerinden Yabancılar Pazarı (YABPA) Akademi, görkemli bir törenle yeni sezon açılışını gerçekleştirdi. Derebahçe Spor Tesisleri'nde gerçekleşen açılış törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Raci Kosif, Samsunspor Genel Sekreteri Ayşegül Özkaraduman, ASKF Samsun Şubesi Başkanı Şener Aydın, TTF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, Yol-İş 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, TÜFAD Samsun Şubesi Başkanı Hakkı Bayrak, kulüp yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı. Yöresel şarkıcıların sahne aldığı açılışta sporcular ve aileleri doyasıya eğlendi. YABPA Akademi Kulüp Başkanı Ali Akyüz, açılışa katılan Şehit Selman Özay'ın babası Rahmi Özay'a YABPA Akademi forması, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a, Samsunspor Kulübü Başaknı İsmail Uyanık'a ve üst üste 6 kez Türkiye şampiyonu olan Milli boksör Gizem Er'e, YABPA Akademi fileması hediye etti

Kırmızı-Beyazlı ekibin başkanı Ali Akyüz, her sezon görkemli bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye'de bir amatör spor kulübün böyle türkülü sazlı sözlü açılışı görülmemiştir. Çünkü biz İlkadım'da ilkleri yaşıyoruz. Biz sporu spordan ziyade eğleceye döküyoruz. Çünkü sporcular kadar ailelerinde eğlenmeye ihtiyacı var. YABPA Akademi olarak Samsun'da diğer kulüplere de örnek olmaya çalışan bir kurumuz. Belediye başkanları bürokrasiler bizlere hizmet etmektedir. Bizlerde onların yükünü almak için arka sokaklara sahip çıkıyoruz. Biz arka sokaklarda spora ihtiyacı olan herkes için tek tek araştırıp onları bir araya getiriyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Samsun'da her zaman doğruyu eğriyi bizlere gösteren abilerim var. Allah onlardan razı olsun. Büyük başkanım Necattin başknım var. İnşallah bundan sonra onun desteğiyle beraber bu işleri götüreceğiz. Bizim işimiz bulunduğumuz bölgeye hizmettir" dedi.

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, açılışa katılan velilere seslenerek, "Umarım bu kadar emek verdiğiniz çocuklarınız günün birinde büyük sprocu olarak sizlere gurur yaşatırlar. Büyük sporcu olmasalar bile onlar 18, 19, 20 yaşına kadar bütün kötü alışkanlıklarından uzak durarak, bir sporcu ahlakıyla antrenmanlarını yaparak, düzgün beslenerek, zeki çevik ve ahlaklı bir insan olarak, yetişeceklerdir. Futbolcu olabilir veya olmayabilir. Ama her halükarda ailelerine ve ülkemize çok faydalı insanların yetişmesi kesindir. Bu sporcularımızın eğitmenliğini yapan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımız oldukça Türkiye sporu ayakta kalacaktır. Sizler var oldukça Samsunspor hiç yıkılmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

İlkadım Belediye Başkanı Necettin Demirtaş, sporda hedefin başarı olduğunu ifade ederek, "Bizim belediye olarak hedefimiz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak topluma kazandıracak yapıyı oluşturmak. Amatörde takımlarımızdan başarı bekliyoruz fakat asıl başarıyı Samsunspor'dan şampiyonluk yolunda bekliyoruz. Buna hazırlık yapacağız. Biz çocuklarımızı sokaklardan alarak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak ortamı onlara hazırlamak istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Maalesef İlkadım'da çok sıkıntı var. Uyuşturucu kullanımına karşı sorunları çözmemiz lazım. Eğer başarabilirsek en iyi tedavi de spordur. İnşallah hep beraber el birliğiyle bunu başaracağız" dedi.  

Kaynak: Samsun Gazetesi

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak