Tarım Cebimde İle 3 Adımda Kurbanlık Sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde" uygulaması ile kurbanlık hayvanlara 3 adımda sorgulama imkânı sağlanıyor.

Tarım Cebimde İle 3 Adımda Kurbanlık Sorgulama
Tarım Cebimde İle 3 Adımda Kurbanlık Sorgulama Samsun Güncel Haber

Kullanımı oldukça basit olan uygulama, üç adımda hayvanların detaylı bilgilerine ulaşmayı sağlıyor. İlk olarak, "Tarım Cebimde" uygulaması cep telefonlarına indiriliyor. Daha sonra, herkese açık olan "Hayvansal Üretim" ana menüsünden "Küpe Sorgulama" alt menüsü seçiliyor. Ardından, büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapılarak satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilip "Sorgula" butonuna tıklanıyor. Sonuçlar ise hayvanın yaşından, türüne ve ırkına kadar detaylı bilgileri içeriyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu uygulamanın önemini vurgulayarak vatandaşları kurallara uyma konusunda uyardı. Bakanlık tarafından geliştirilen kuralların dikkate alınması, kurbanlık hayvan alımında sağlıklı ve güvenilir seçimler yapılmasına yardımcı olacak. Ayrıca, Bakan Yumaklı, vatandaşların herhangi bir uygunsuzluk gördüklerinde yetkililere bildirmeleri gerektiğini de belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu uygulaması, hem vatandaşların hem de sektörde faaliyet gösterenlerin işlerini kolaylaştıracak gibi görünüyor. Mobil teknolojinin sağladığı bu kolaylık, kurbanlık hayvan alımında daha bilinçli ve kontrollü tercihler yapılmasına olanak tanıyarak hem hayvan sahiplerinin hem de tüketicilerin memnuniyetini artırabilir. Bu uygulama sayesinde, bayram öncesindeki yoğun dönemde bile kurbanlık hayvan alımı daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kaynak: Trakya'da Yeşilyurt

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak