Samsun'da komada geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Samsun'da genç kız, intrakranial arteriovenöz malformasyon nedeniyle komaya girdi, ancak başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Samsun'da komada geldiği hastaneden yürüyerek çıktı
Samsun'da komada geldiği hastaneden yürüyerek çıktı Samsun Güncel Haber

Samsun'da yaşayan 23 yaşındaki Bahar Köse, şiddetli baş ağrısı ve şuur bulanıklığı şikayetiyle Çarşamba Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Çekilen bilgisayarlı tomografide beyin sağ yarımında kranial kanama tespit edilmesi üzerine Köse, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Ameliyat ve İyileşme Süreci

Burada Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal, kanamaya yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sırasında kafa içinde bir damar yumağı tespit edildi. Ardından Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Gündoğdu ve ekibi tarafından başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

 

Damar Yumağı Bertaraf Edildi

Doç. Dr. Vaner Köksal, "Kanı boşaltıp, beyni rahatlatıcı bir ameliyat gerçekleştirdim. O an ameliyatla zorlayarak çıkartabilirdik ama beyin dokusuna daha çok zarar verebilirdik. Damar yumağı küçültebilecek bir işleme karar verdik. Dr. Hasan Bey'den yardım istedim. Ameliyat sonrası beyinde oluşan bir damar yumağı için, bu damar yumağını besleyen damarları Hasan Bey kapattı. Kanamanın tekrarını engellemiş olduk. Hastamıza bu işlem sırasında tek bir yansıması oluşmadı. Başarılı şekilde bir damar yumağını bertaraf etmiş olduk” şeklinde konuştu.

 

Doktorlar Uyarıyor

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Gündoğdu, "Bu hastalar intrakranial kanama geçirmesi nedeniyle gerek felç kalma, gerekse ölüm riski yüksek hastalardır. Hasta bir kez daha kanasaydı muhtemelen ölümle sonuçlanabilecek bir durumla karşı karşıya kalabilirdi" diyerek erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Bahar Köse, ameliyat sonrası hastaneden yürüyerek çıktı ve genel durumu iyileşti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak