Terme'de fındık için toplandılar

Terme ilçesinde düzenlenen "Fındıkta Bitki Koruma Problemleri Konferansı"nda, fındık üreticileri için bilgi paylaşımı ve bilinçlenme ön plandaydı

Terme'de fındık için toplandılar
Terme'de fındık için toplandılar Samsun Güncel Haber

Samsun’un Terme ilçesinde fındık üreticilerini bilgilendirmek ve kahverengi kokarca ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Fındıkta Bitki Koruma Problemleri Konferansı’ büyük ilgi gördü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen konferans, Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, konferansta yaptığı konuşmada, Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretiminin önemine vurgu yaparak, bölge insanının büyük çoğunluğunun gelirini fındık yetiştiriciliğinden sağladığını belirtti. Demir, Türkiye'de fındık üretiminde Samsun'un ikinci sırada yer aldığını ve Terme ilçesinin ise en çok üretim yapılan ilçe konumunda olduğunu dile getirdi.

 

UYGULAMALI EĞİTİM
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerle üreticilere çeşitli alanlarda uygulamalı ve teorik eğitimler verildiğini ifade eden Demir, Türkiye'nin dünya fındık üretiminde lider olmasına rağmen birim alana düşen verimin düşük olduğunu vurguladı. Bu durumun fındık yetiştiriciliği için önemli bir sorun olduğunu belirten Demir, hastalıklar ve zararlıların verimi olumsuz etkilediğini dile getirdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticilere doğru yetiştiricilik adına uygulamalı ve teorik eğitimler verdiklerini söyleyen Demir, sahada hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda da eğitimler düzenlediklerini belirtti.

 

ÇÖZÜM YOLLARI TARTIŞILDI
Konferansta Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İslam Saruhan, fındık üreticilerine bitki koruma sorunları ve çözüm yolları ile kahverengi kokarca ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, konunun uzmanı olan Saruhan'ın sunumundan büyük fayda sağladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak