KESK Samsun Kadın Meclisi Saadet öğretmenin katledilmesini kınadı

KESK Samsun Kadın Meclisi, son günlerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla, dün hunharca öldürülen Saadet öğretmenin trajik hikayesini kamuoyuyla paylaştı.

KESK Samsun Kadın Meclisi Saadet öğretmenin katledilmesini kınadı
KESK Samsun Kadın Meclisi Saadet öğretmenin katledilmesini kınadı Samsun Güncel Haber

Kadın Meclisi, yayımladığı açıklamada, her gün yaşam hakkının gasp edildiği ve kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği bir ortamda olduklarını vurguladı. Bu vahşi cinayetlerin birçok kadının boşanma isteği, ilişkiyi reddetme gibi sebeplerle yaşam hakkının ellerinden alındığını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Nisan 2024 Raporu'na göre, sadece Nisan ayında 32 kadının cinayete kurban gittiği ve 13 kadının da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi. Saadet öğretmenin de bu acı verici istatistiklere eklendiği ifade edildi.

 

‘KADIN CİNAYETLERİ POLİKTİKTİR’

Açıklamada, Saadet Çay'ın Samsun'da İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı ve boşanma sürecinde olduğu kocası tarafından öldürüldüğü belirtildi. Kadın Meclisi, bu tür cinayetlerin önlenmesi için toplumsal farkındalık oluşturulması ve etkin önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, açıklamada erkek adaletin işlediği suçları hafifletmeye yönelik uygulamalara dikkat çekilerek, gerçek adaletin sağlanması için çağrıda bulunuldu. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ve kadın haklarını hedef alan politikaların eleştirildiği belirtildi. Kadın Meclisi açıklamasını, kadın cinayetlerinin politik olduğunu ve kadınların yaşam haklarının her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak sonlandırdı. Mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini ve eşitlikçi bir dünya için çalışacaklarını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak