TED SAMSUN KOLEJİNDE ACCESS PROJESİ'NİN 13. AŞAMASININ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Eğitim Derneği ve ABD Büyükelçiliğinin ortaklaşa yürüttüğü ACCESS Sosyal Sorumluluk Projesi’nin 13. aşaması TED Samsun Kolejinde yapılan görkemli açılış ile başladı.

TED SAMSUN KOLEJİNDE ACCESS PROJESİ'NİN 13. AŞAMASININ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TED SAMSUN KOLEJİNDE ACCESS PROJESİ'NİN 13. AŞAMASININ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Samsun Güncel Haber

Atakum İlçesinde TED Samsun Koleji Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen açılış törenine ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi John Silver, ABD Büyükelçiliği Eğitim Programları Koordinatörü Aycan Yaman, TED Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Aslı Yılmaz ve Türk Eğitim Derneği Projeler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Didem Taştan, okul idarecileri, Access-13 projesine katılan öğrenciler, veliler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

360 SAATLİK ÜCRETSİZ EĞİTİM

Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen Access Projesinin temel hedefi devlet okullarının 9.sınıfında okuyan başarılı öğrencilere 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde İngilizce eğitimi vererek onları bu alanda daha iyi konuşabilir ve yazabilir bir düzeye çıkartmak. 360 saatlik verilen eğitimde İngilizce eğitiminin yanı sıra kişisel gelişim, toplum hizmeti, bilgisayar ve teknoloji eğitimi ile sınıf dışı etkinliklerde yapılacak.  TED Samsun Kolejinde daha öncesinde ayrıca Access-2, Access-4, Access-6 ve Access-8 programları da başarılı bir şekilde yürütülmüştü.

"SİZİN YAŞAM ARKADAŞINIZ OLMAK İSTİYORUZ"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TED Samsun Koleji Genel Koordinatörü Musa Kalaycı, "Sayın TED Genel Başkanımız Selçuk Pehlivanoğlu'nun da bahsettiği gibi bizler öğretmenleriniz olarak sizlere yaşam arkadaşı olmak istiyoruz. Karşılaştığınız güçlüklerde her zaman yanınızda ve arkanızda olacağız" ifadelerini kullandı.

"SAMSUNDA OLMAK GURUR VERİCİ"

Samsun'da olmanın bir gurur kaynağı olduğunu çünkü şehrin Mustafa Kemal Atatürk'ün şehri olduğunu belirten ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi John Silver, projenin dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Tören, Access-13 Projesi katılımcı öğrencilerine sertifikaları takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak