BALIK FİYATLARI UCUZLADI HIZLI BİR ŞEKİLDE SATILDI

Samsun’da kilosu 70 TL’den satılan hamsinin 50 TL’ye düşmesiyle vatandaşlar balık almak için birbiriyle yarıştı.

BALIK FİYATLARI UCUZLADI HIZLI BİR ŞEKİLDE SATILDI
BALIK FİYATLARI UCUZLADI HIZLI BİR ŞEKİLDE SATILDI Samsun Güncel Haber

Son birkaç sezonda olduğu gibi bu sezon da cömert yüzünü gösteren Karadeniz, balıkçı tezgahlarının şenlenmesine neden oldu. Karadeniz’in yıldızı hamsi bu sezon bolca çıkarken, mezgit ve istavritte de bolluğun yaşanması hem vatandaşın hem de balık satıcılarının yüzünü güldürdü. 

TEZGAHLARDA BEREKET VAR

Karadeniz'de balık deyince ilk akla gelen hamsinin fiyatı düşünce vatandaş tezgahların önünde kuyruk oluşturdu. Saathane Meydanı'ndaki balıkçılar tezgahlarda balık bolluğu olduğunu, özellikle hamsi, istavrit, barbun ve palamudun ilgi gördüğünü belirterek, "Palamut bu sene fazla olmadı ama hamsi bakımından sezon iyi geçiyor. Hamsi 50 lira, palamudun tanesi 100 lira, deniz somonu 80 lira, çupranın tanesi 120 lira, levrek 100 lira, sazan 70 lira, barbun 40 lira, lüferin tanesi 130 lira, kefalin tanesi 40 lira, istavrit ise 25 liradan satılıyor. Havaların durumuna göre fiyat değişiyor ama hamsi bu yıl var çok şükür." sözlerini kullandılar.

VATANDAŞ DA MEMNUN 

Vatandaşlarda balık fiyatının ucuzlamasından memnun olduklarını belirterek, "Et ve tavuk fiyatları çok yükseldi. Balık hem ucuz hem de faydalı. O yüzden biz de kışın balığı tercih ediyoruz. İnşallah fiyat daha da ucuzlar, biz de bu sezon bol bol balık yeriz" dediler.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak